Czank Gábor – pincér
Gabika is egy volt a sok tanulónk közül, és Őt is jól megtartottuk. Mindig mosolygós és kedves, mégis van benne egy lélegzetnyi titokzatosság és távolságtartás. De csak első ránézésre, mert ha beszédbe elegyedünk vele, akkor rögtön kiderül, mennyire barátságos, közlékeny és közvetelen.
Kitartásból és céltudatosságból ötös, időérzéke elégséges
Ki vagy te és mit csinálsz?
Pincér vagyok, rendezvényeken dolgozom, hivatásos ételtranszporter vagyok
Hogy kerültél kapcsolatba először a kastéllyal?
A vendéglátás tanárom intézte nekem ezt a jó helyet. Kijöttem anyummal, kitöltöttük a befogadónyilatkozatot nyári gyakorlatra. Szép volt a környezet, nagyon tetszett. Meg ismertem Fekete Norbit a suliból, tudtam, hogy itt volt gyakorlaton és itt dolgozik. A konyhán kezdtem a gyakorlatomat, de az nagyon furcsa volt nekem, mert nem igazán érdekelt a szakács szakma. Jobban tetszett a pincérkedés. A suli befejezése után jelentkeztem érettségire, majd úgy döntöttem, azt mégsem fejezem be, és visszatértem a kastélyba.
Mi a kedvenc feladatod?
Lagzizást szeretem a legjobban. Szeretem a folyamatot, ahogy lépésről-lépésre szépül a sátor, az asztalok beállításától, a terítésen át, az italpult rendbetételéig. Gyönyörű a végeredmény. Szeretem a kiszámítható napi rutint, és jól bírom az éjszakázást is.
Mi a legnagyobb kihívás? Mit nem szeretsz?
A disznótorokat nem szeretem. Nekem nem jön be a zene. Illetve nagyon kicsi a mozgástér egy disznóvágás alkalmával, nagyon kötött. Jobban szeretek nagyobb területen dolgozni. Az is rossz, hogy nehéz újra teríteni az asztalokat, mert a vendégek állandóan az étteremben vannak.
Mit szeretsz szabadidődben csinálni?
Haverokkal sportolunk, autózunk, csavargunk